23. januára 2011

Novinka: Nastavenie súkromia vo fotoblogoch

Rozširili sme pre Vás možnosti nastaviť si Vaše súkromie. Od dnes Vám pribudla možnosť zverejniť svoj príspevok vo fotoblogu “len pre registrovaných” užívateľov. Rozhodli sme sa tak aj na základe Vašich požiadaviek, v ktorých vám nevyhovovalo, že Vaše príspevky sú viditeľné komukoľvek na internete a nastavenie “iba pre priateľov” je iba pre veľmi malý okruh užívateľov.
Dôležitou zmenou je taktiež, že prednastavená viditeľnosť Vašich príspevkov sa mení z “pre všetkých” na “len pre registrovaných” užívateľov.

Nezabudnite:

  • viditeľnosť "Pre všetkých" znamená, že takto označené príspevky (albumy, články, krátke správy) vo fotoblogu vidia: Vaši priatelia, registrovaní užívatelia a neregistrovaní užívatelia.
  • viditeľnosť "Len pre registrovaných" znamená, že príspevky vidia Vaši priatelia a registrovaní užívatelia.
  • viditeľnosť "Len pre priateľov" znamená, že tieto príspevky vidia iba užívatelia, ktorých ste potvrdili ako svojich priateľov.

  • Viditeľnosť vašich doterajších príspevkov vo fotoblogu sa týmto nemení. Ak si však chcete zmeniť viditeľnosť existujúceho albumu alebo článku, môžete to urobiť tlačítkom “Zmeň názov, dátum a popis”, ktoré nájdete pri článku a albume. Ak chcete zmeniť viditeľnosť všetkých doterajších príspevkov, môžete to urobiť prostredníctvom nastavenia "Zmeň viditeľnosť všetkých príspevkov" v Nastaveniach (záložka Súkromie).
  • V prípade krátkych správ nie je možné meniť viditeľnosť spätne pre jednotlivé správy, iba naraz pre všetky (aj albumy a články) cez nastavenie "Zmeň viditeľnosť všetkých príspevkov".
  • Aktuálne nastavenie súkromia sa Vám zobrazuje vo Vašom fotoblogu v pravej časti úplne dole.

Prostredníctvom nasledovných obrázkov Vám skúsime priblížiť túto novinku a previesť vás zmenami.


V nastaveniach sa záložka Fotoblog zmenila na záložku Súkromie. V jej ľavej časti si môžete nastaviť, kto vidí Vaše osobné informácie a kto môže komentovať vo Vašom fotoblogu. V pravej časti môžete meniť viditeľnosť naraz všetkých vašich príspevkov.


K čomu je nastavenie: Zmeň viditeľnosť všetkých príspevkov? Slúži na to, aby ste si mohli jednoducho zmeniť viditeľnosť VŠETKÝCH Vašich doterajších príspevkov.


Tak ako doteraz, pri zverejňovaní príspevku určíte kto ho môže vidieť. Avšak od dnes pribudla možnosť “Len pre registrovaných” (ikona sivého zámku), ktorá je prednastavená. Takže ak nenastavíte inak, bude viditeľný len pre registrovaných užívateľov.


V prípade albumov a článkov môžete meniť viditeľnosť kedykoľvek cez "Zmeň dátum, názov a popis", ktorý nájdete v pravej časti, keď otvoríte Váš album, alebo článok.

Asmira team