22. júna 2010

Nový druh témy: Otázka

Chceme, aby bolo jednoduché na stránke nájsť odpovede na najčastejšie problémy. Momentálne sú dobré odpovede často zakopané v niekoľkostranových témach a málokto sa k nim dostane. Do fóra sme preto pridali možnosť vytvárať nový druh témy. Nazvali sme ho 'Otázky'. Doterajšie témy nazývame diskusné témy.

Čím sa líši Otázka od diskusnej témy?

  • K Otázke sa každý môže vyjadriť len raz (formou odpovede, alebo hlasovaním za jednu, už existujúcu odpoveď).
  • Autor Otázky nemôže pridať svoju odpoveď, môže však hlasovať za jednu už existujúcu odpoveď.
  • V Otázke sú odpovede zoradené podľa počtu hlasov a následne podľa dátumu (t. j. odpovede s rovnakým počtom hlasov sú zoradené podľa dátumu).


Kedy je dobré otvoriť diskusnú tému a kedy mám vytvoriť Otázku?
Ak chceš aby sa každý vyjadril k Tvojmu problému iba raz, chceš zamedziť odbočovaniu od témy, chceš aby najpopulárnejšie (často tie najlepšie) odpovede boli rýchlo nájditeľné, tak zvoľ Otázku (napr. na modrykonik.sk: "Ako odnaučiť dieťa od počítačových hier?"). Ak chceš diskutovať o niečom dlhšie a chceš sa tiež zapájať do diskusie, tak zvoľ bežnú tému (Napr. na modrastrecha.sk: "Skúsenosti s ekologickým bývaním").

Ako pridám Otázku na stránku?
Tak ako diskusnú tému: kliknutím na Založ novú tému v sekcii Fórum. Následne sa stránka spýta, či chceš vytvoriť diskusnú tému alebo Otázku.

Musia Otázky spĺňať nejaké iné pravidlá ako témy?
Každá otázka musí končiť otáznikom. Nedávajte otázky na ktoré neexistuje odpoveď, ktoré sú veľmi subjektívne (Napr. "Aká farba je najkrajšia na svete?"), vyvolávajú hádky ("Prečo je bývanie v dome o ničom?") alebo vyžadujú dlhú diskusiu.

Je to fajn, poznám to z iných stránok, bolo by však fajn doprogramovať XY...
Toto je úplne prvá verzia Otázok, uvidíme ako sa osvedčia. Do budúcna ich chceme vylepšovať. Preto, ak budete mať nápady, prípadne ste niečo videli na iných stránkach, dajte vedieť.

Asmira team